//
you're reading...
Uncategorized

Vreau sa cumpar mobila…

… si nu stiu daca voi alege corect !

Urmati sfaturile de mai jos si aveti sanse maxime sa platiti pretul corect :

 1. verificati daca materialul din descrierea mobilei in discutie corespunde cu realitatea. Vanzatorul are obligatia sa faca o descriere succinta a principalelor materiale folosite la constructia mobilei , elementele de fatada (piesele de design) si elementele de consolidare (rezistenta) sunt cele mai importante piese din componenta unui mobilier. Daca aceste informatii lipsesc si daca vanzatorul nu raspunde concis si in timp scurt acestei solicitari , ori e dezinformat ori va ‘abureste’ pentru a va convinge sa cumparati .
 2. faceti proba de functionalitate prin inchiderea/deschiderea usilor , glisarea sertarelor, stabilitatea scaunelor si meselor , blocarea contra caderii la polite . Fortati in limitele ‘bunului simt’ modul de funtionare pentru elementele descrise anterior , incat sa nu aveti surprize neplacute peste cateva saptamani. O intrebare utila catre vanzator este legata de reglarea dupa un timp de utilizare a tuturor elementelor in miscare. Calitatea proasta a feroneriei utilizate la montarea elementelor in miscare si/sau suprasolicitarea acesteia prin distributia neuniforma sau neadecvata a fortelor duce in timp la o functionalitate defectuasa pentru mibilierul cumparat. Intrebati vanzatorul la ce teste a fost supusa mobila respectiva si cum a fost asigurata uzura in timp. Un vanzator serios va avea raspunsul corect atat tehnic cat si comercial. De obicei un vanzator de profesie va poate spune practic ce trebuie sa faceti dupa un anumit timp incat mobilierul cumparat sa arate si sa functioneze ca nou.
 3. verificati calitatea pieselor de fatada – calitatea prelucrarilor mecanice si a finisajelor – acestea dau de fapt 70% din valoarea mobilierului respectiv . O prelucrare mecanica buna nu scoate in evidenta ondulatii , zgarieturi , arsuri locale , rugozitati sau rupturi de fibra. Un finisaj corect este distribuit uniform pe suprafata incat sa nu dea impresia de suprafete patate , nu are zone rugoase , nu are scurgeri sau urme de degete. O regula de baza in tamplarie este regula muchiilor netaietoare – mai ales pt muchiile pieselor care intra in contact cu utilizatorul .
 4. calculati spatiul util la metru cub si comparati ofertele intre ele , pentru produse din aceiasi gama si de la vanzatori diferiti. Imaginati-va ca vreti sa cumparati o cola de 2 litrii , dar costa cu 40% mai mult decat un pepsi de 2,5 litrii . Daca decideti ca totusi merita cola pt ca …atunci sa nu va reprosati dupa un timp ca putea fi altfel.Eu compar minim 3 oferte inainte sa decid care este cea mai buna .Faceti comparatia de design – cea mai importanta , dar si de cost /mc util , mai ales la mobilierul de stocare.
 5. uitati-va neaparat la :
 • dulapuri : nr de balamale fata de marimea si greutatea usilor / modul de inchidere a usilor – ideal in 3 puncte
 • paturi : modul de prindere a lateralelor cu capetii de pat , aici uzura apare foarte repede / suportul de saltea – cu se asambleaza cu lateralele de pat si cu capetii de pat.
 • mese : stabilitatea picioarelor / fixarea centurii de sub placa cu picioarele / modul de glisare a placilor suplimentare
 • scaune : stabilitatea si tipul de asamblari utilizat – ideale pentru un scaun rigid sunt asamblarile in cepuri proprii si scobitura , feronerie de cuplare specifica precum si modul de aliniere a picioarelor incat pe plan drept acesta sa nu se miste.
 • comode/noptiere/bufete/vitrine : tipul de glisiere folosit si la care deschideri-inchideri sunt recomandate de vanzator / modul de prindere a casetei de sertar cu fata de sertar – in timp ramneti cu fat de sertar in ‘mana’,

Astept comentariile/opiniile  dvs.

In speranta ca aceste informatii v-au fost de folos va doresc spor la cumparaturi.

  Reclame

  Despre Eugen Hadan (Florin)

  Inginer Industria Lemnului , specializat in procese de productie pentru mobilier de interior - sufragerii , dormitoare , bucatarii si baie. Peste 10 ani de experienta personala (familiala) si profesionala.

  Discuție

  Niciun comentariu până acum.

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  Magazin online – www.mobilaok.ro

  Reclame
  %d blogeri au apreciat asta: