//
Sovata – Praid – Corund

Atractiile turistice ale zonei Sovata – Praid sunt :

 • Lacul Ursu – din Sovata

Concesionat de lantul Hotelier Danubius (surse neoficiale spun ca ar fi in directa legatura cu UDMR , care face trafic de influienta si incaseaza sub forma de consultanta juridica ,  cota parte din incasari) , modernizat si extins la partea de pontoane , a adus in cea mai aglomerata zi din 2010  , 9800 turisti platitori de bilet.

Din pacate jegmaneala incepe de la intrare , un bilet in 2010 costa 20 ron daca intrii dimineata si 15 ron daca intrii dupa ora 15.00. De ce zic jegmaneala – pentru ca serviciile oferite si confortul necesar nu sunt nici pe departe satisfacatoare , tot cheful de relaxare iti este taiat de supraaglomerarea zonei de plaja.

Ideal pentru concentratia mare de sare si pentru ca in acea perioada nr de turisti este mai mic , va recomand sa-l vizitati in primele 2 saptamani dupa deschidere , data de deschidere fiind hotarata de timperatura mediului ambiant, data deschiderii variind intre 15 iunie si 1 iulie a fiecarui an.

Baile in lac sunt recoamndate pentru diversele afectiuni , nu-l confundati cu un strand , sariturile in apa sunt interzise.

Programul de acces in lac este zilnic intre orele : 9.00 – 13.00 si 15.00 – 18.00. La pranz toti turistii sunt evacuati din lac , in sunete de sirena si huiduieli cu ecou.

 • Salina Praid

Pregatita pentru turism  , salina devine neincapatoare in sezonul de varf din lunile iulie-august ale fiecarui an. Detalii despre afectiunile care le trateaza ,  date geografice si istorice gasiti pe net.

Eu vreau sa adaug ca in Praid , comparativ cu Sovata , gasiti cazare la un pret mai mic , cu facilitati comparabile sau chiar mai bune.

In salina ajungeti cu un autobuz special , biletul de intrare este destul de scump , dar merita sa faceti tratament de 7 zile , caz in care puteti cumpara un abonament , mai ieftin cu apr. 25% decat pretul insumat al biletelor.

Personal am fost deranjat de mirosul intepator din zona toaletelor , de concentratia mare de sare din aerul respirat , care mi-a produs ameteli dupa 1 ora de stat in interior.

Am ramas surprins placut de spatiul creat prin exploatarea sarii , care acum este alocat turismului.

Merita macar o data in viata sa traiesti experienta vizitarii unei saline , eu mi-am dorit tot timpul sa vizitez o mina , dar in permanenta m-am simtit in nesiguranta. De aceasta teama am scapat dupa prima vizita in Salina Praid.

 • Lacul Bezid – din apropierea localitatii Sangiorgiu de Padure

 • Expozitia cu vanzare de la Corund – produse de artizanat

 • Muzeul Palariilor de paie – din satul Criseni

 • Pastravaria Campul Cetatii

 • Cabana Bogdan din Pasul Bucin – cu partie de schi

Reclame

Discuție

3 gânduri despre &8222;Sovata – Praid – Corund&8221;

 1. Anul trecut am petrecut 2 saptamani la Hotel Danubius…m-as fi bucurat sa impart o seara cu voi..cine stie..poate intr-o alta vacanta. Mari- Brasov

  Scris de Mari Gherman | Mai 1, 2011, 6:19 pm
 2. De ce nu?…cel putin eu asa cred.

  Scris de Mari | Mai 2, 2011, 11:53 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Magazin online – www.mobilaok.ro

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: