//
Ce ai face daca ai fi Boc ? Brainstorming !

Lucrez la privat , o multimationala din Franta , si la moda sunt sedinatele de brainstorming .

De ce ? Pentru a permite tuturor sa aduca idei , chiar si stupide ,irealizabile sau ilegale ! Dezvolta creativitatea , leaga membrii echipei si scoate la iveala cel putin o idee geniala la fiecare sedinta.

Traiesti in Romania si ai ajus Prim ministru . Pana aici e super ok !

Dar tara trece printr-o criza financiara . Nasol !

Varianta cu reducerile de salarii / pensii / indeminzatii o stiti ! Nu o luam in calcul!

Alegem varianta optimista ! Toti trebuie sa ‘traiasca bine’  ! Ce solutii concrete ai , ca prim ministru ? Nici o solutie ! Nu-i nimic , ai la dreapta si la stanga 18 milioane de romani caracterizati de restul lumii ca : harnici , descurcareti , destepti , veseli , etc,etc.

Ce-ar fi sa-i pui pe ei sa gaseasca solutii ? Faci un brainstorming national . Aduni idei si la urma pui in practica cele mai bune 1000 idei , incat banii sa vina si nu sa plece din tarisoara ta draga.

Si ca sa fiu si mai concret , iata ce idei as trimite eu catre guvernul numit de tata Basescu :

 • supermaketurile sa fie obligate sa puna in vanzare minim 80 % produse romanesti – asa dezvolti reteaua de productie interna. Daca nu au un producator autohton de plasme , atunci sa aduca doar biciclete produse in romania.
 • sau TVA-ul la produsele autohtone sa fie de 10% si la cele din afara de 25% – tot in ideea de a incuraja productia locala
 • fructele si legumele – statul sa investeasca intr-o retea de colectare si distributie pt fructele si legumele autohtone, iar cei care distribuie prin aceasta retea sa primeasca subventii. Toate fructele si legumele distribuite prin alte retele sa fie impozitate dublu. Retelele statului sa lucreze doar cu producatori autohtoni.
 • declaratiile catre ANAF/ITM/Sanatate/Somaj/CAS sa fie transferata la firme private sau prin internet , reducand astfel aproape cu 90% numarul functionarilor publici .
 • turismul  pe termen scurt – relaxeaza-te intim in Romania – aici as legaliza bordelurile pt ca tot suntem cunoscuti la fete frumoase , as subventiona costul curselor aeriene inspre Romania pentru turistii straini .
 • incurajarea angajarii a cat mai multor persoane prin diminuarea impozitelor in functie de numarul de angajati
 • reducerea salariului minim pe economie si introducerea salarizarii in functie de norma , mai ales la orele suplimentare
 • micsorarea taxelor pentru exportatorii romani , in functie de cifra de afaceri , incurajezi exportul si atragi banii in tara
 • deschizi birouri de consultanta in toate tara pentru accesarea fondurilor europene
 • bugetul de atat sa fie plafonat pentru fiecare localitate in functie de numarul de angajati(la privat) din localitatea respectiva
 • impozitarea cu 100% a importurilor de carne , cereale si bauturi alcoolice/tutun , pentru incurajarea productiei interne.
 • interzicerea functionarii micilor distilerii si incurajarea dezvoltarii de producatori de alcool si de tutun de dimensiuni medii , incat sa reusim pe langa consumul intern sa si exportam aceste produse.

Lista o las deschisa ! Tu ce solutii propui ?

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Magazin online – www.mobilaok.ro

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: