//
Secrete

Cati nu si-au pus intrebarea : cum se face ? Ai avut ocazia sa atingi ceva cu adevarat deosebit , dar nu ti-ai imaginat cum a fost produs ? Toti traim aceleasi sentimente , mai rar sau mai des , dar sigur exista lucruri misterioase pentru fiecare om.

Nu va imaginati ca vreau sa dezvalui secrete de la NASA , sau cum si-a platit Basescu campania electorala ! Nu stiu nici macar cum a reusit caracatita Paul sa indice echipele castigatoare de la Campionatul Mondial.

Insa stiu bine cum reusesc cei care prelucreaza lemnul sa puna la dispozitia oamenilor obiecte cu adevarat incredibile.Obiecte gandite pentru un design socant dar care nu au tinut seama de posibilitatile realizarii lor prin metode conventionale.

In scoala (IL Brasov), profesorul de design , ne-a lansat o tema cu adevarat surprinzatoare : creati obiecte de mobilier fara sa va ganditi la materialele care le compun si la modul de realizare a acestora . Tema generala a fost : elemente pentru sedere.

Nu credeam ca la finalul seriei de seminarii in care am conceput cele mai bizare obiecte , vom putea prezenta intr-o expozitie , ciudateniile mazgalite pe o foaie de hartie .

Secretele creatiei , coborate din mintile unor adolescenti novici , au fost si vor ramane cheia progrsului.

Sunt mii de exemple de progres datorate unor ‘accidente’ sau unor expermente neconventionale .

Meseria de tamplar pleaca de la premisa ca lemnul are proprietati specifice care pot duce la forme si dimensiuni clar stabilite. Dar permanent intra in scena un actor care demonstraza contrariul , care gaseste geometrii diferite de cele clasice pe care le stim cu toti.

In urma cu cativa ani , un amic , m-a rugat sa-i realizez in lemn, creatia conceputa de el , pentru a fi prezentata in cadrul unei expozitii nationale. L-am intrebat din start de ce nu realizeaza obiectul din materialele pentru care a fost gandit ? Simplu : cei din domeniul prelucrarii materialelor respective erau prea ocupati incat sa piarda cateva ore in plus cu realizarea unei machete. Si asa m-am apucat de treaba , incat dupa cateva zeci de ore de lucru am realizat ‘ Valul ‘ – conceptie a tanarului absolvent de IL Man Mihai.

Discuție

2 gânduri despre &8222;Secrete&8221;

  1. Buna. Ma numesc Erika Sarkadi , sunt din Oradea si am deschis recent un magazin pentru copii si bebelusi, cu produse noi si folosite, inclusiv in regim de consignatie. Am vazut anuntul Dvs cu patutul din lemn, ne-ar interesa o colaborare ,respectiv cumpararea acestui produs si a altora,destinate copiilor:scaune de masa, jucarii etc. Daca sunteti interesat, astept o confirmare din partea Dvs. Multumesc
    mail:erikaimobilare@yahoo.com
    tel.0742-318247

    Scris de sarkadi erika | ianuarie 26, 2011, 9:30 pm
  2. VA FELICIT PT SAIT
    MI AR PLACEA SA MA TINE TI LA CURENT DACA MAI AVETI CEVA CARTI

    Scris de BUZDUGAN FLORIN | februarie 18, 2011, 5:58 pm

Lasă un comentariu

Magazin online – www.mobilaok.ro